Brief aan Yolanthe

Vannacht heb ik over je gedroomd. Hoe krijgt mijn onderbewustzijn dit toch in godsnaam voor elkaar? Televisie probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Wanneer ik het internet afstruin, doe ik juist erg mijn best om te ontwijken wat er nu toch weer allemaal met je gebeurd is. Ik wil het allemaal niet weten. De koppen zijn echter vaak zo schreeuwend dat ze me blijkbaar toch te grazen nemen.

Ik had een coachingsgesprek met je. Jij was mijn coach. Tegenover elkaar aan een tafeltje. De wereld van de persoonlijke ontwikkeling is mij totaal niet vreemd, echter dat ik dit in de nacht aan jou koppel, is toch wel heel bijzonder. Het thema in het gesprek was ook niet nieuw voor me. Ik kan me zo ontzettend goed in iedereen inleven; maar mijn eigen weg vinden, vind ik nogal lastig. Hierop reageerde je totaal ontspannen met ‘dan stop je daar toch gewoon mee?’ Ik haatte je meteen. Al mijn vooroordelen werden bevestigd. Toen ik aangaf dat dit nu eenmaal niet zo simpel is; ik heb tenslotte mijn leven lang niet anders gedaan, wuifde je dit als het ware weg. ‘Doen!’, zei je.

Lopend door het huis sorteerde ik mijn gedachten. Mijn ontbijt en mijn kop koffie. Waarom minachtte ik je? Waarom keurde ik je af? Dit zegt tenslotte alles over mij. Het antwoord bleek zeer eenvoudig. Omdat er een groot verlangen achter schuilt! Yolanthe, jij vaart je eigen koers gewoon. Op het oog, vrijwel zonder problemen. Eigenlijk wil ik gewoon iemand zijn zoals jij.

Nou ja, misschien iets meer zoals jij.

2 reacties

  1. Mandy Hoffstaetter

    Bravo René! Brief met verborgen inhoud! Ps vrouwen die Mandy heten varen ook hun eigen koers…

  2. René Turk

    Dankjewel Mandy.
    Jij bent ook een prachtige spiegel voor me!

Geef een reactie