Het is liefde

‘Laat me los’, was wat je altijd zei.
‘Hou me vast’, was wat ik je jaren toezong.
Als ik jou volledig loslaat, durf je mij dan pas volledig vast te houden?
Wanneer jij mij volledig vasthoudt, durf ik jou dan pas volledig los te laten?
Het moment waarop het loslaten en vasthouden ineen valt zal het moment zijn van √©chte overgave. Die overgave waar we zo’n diepe doodsangst voor ervoeren, ontsproten uit dat verre verleden wordt verruild voor de bezegeling en bezieling van de liefde in onszelf en elkaar.

Het betreft geen diepe rouw meer, de kritische kruisweg is reeds afgelegd. Het is het oer-vertrouwen gecombineerd met de overgave aan iets groters dan onszelf. Het is de herrijzenis van jou en mij, aangeraakt door de verlichte verstrengeling van het al-een zijn. Het is (goddelijke) tijd, het is goed, het is wat het eindelijk moet zijn en al die tijd al was.

Het is LIEFDE.

Tekst: Suzanne Gerrits

Geef een reactie