The Upside Down

We know that we exist, and that's a fact, but this fact is not logical. Heso Fatoum. Foto: Heso Fatoum

Het was zijn hart geweest, zeiden ze, dat niet meer verder wilde. Ik vroeg het enkele keren om er zeker van te zijn. Steeds kreeg ik hetzelfde antwoord: Heso was dood. Ik kon het beter zo horen dan via internet, zeiden ze. Alsof ik het nu wel kon geloven.

Zinloos stuurde ik hem berichten. Niemand reageerde.

Mijn laatste boodschap had hij niet meer gelezen, zag ik. Alsof hij er toen al niet meer was. Alsof ík er toen al niet meer was. Ik had het er maar bij laten zitten. Ik zou hem vast wel weer een keer spreken. Dan zou ik zijn kleine, magere lijf omhelzen en zouden we weer lachen en huilen en eten en drinken.

Dacht ik.

Er zou een uitvaart komen, zeiden ze, en ze hadden mij er graag bij.

Ik beloofde het. Al was het maar om er dit keer wel voor hem te zijn.

Vorige week overleed plotseling onze grote vriend, fotograaf en meedenker van het eerste uur, Alhasan Fatoum, beter gekend als Heso. Omdat hij er zijn plaats heeft gevonden herinneren we hem met elke slag van ons hart.

Schrijver en radiomaker, bedenker en uitvoerder van Mowl. Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. Kortgeleden i

Geef een reactie